#thefitlife

Cum să te antrenezi pe căldură

Antrenamentele pe căldura verii pot crește performanțele în activități cardio, cum ar fi alergatul sau mersul pe bicicletă. Atâta timp cât ai grijă de tine, iei măsurile necesare, sportul pe o vreme caldă poate să te ajute forte mult dacă te pregătești de un maraton, să zicem.

 

Totuși, să-ți ridici temperatura corpului atât de mult încât să leșini, nu o să te ajute cu nimic, deci este datoria ta să fii precaut, să ai grijă de tine și să îți asculți mereu corpul.

 

Bea mai multă apă

Având în vedere că te antrenezi pe căldură și transpiri mai mult, e necesar să înlocuiești lichidele pe care le pierzi. Este recomndat să consumi 500-700 ml de apă înainte de antrenament, dar și la fiecare 15-20 minute de exerciții să bei câte 200 ml apă. Mai mult, apa este un lichid bun dacă nu ai de gând să te antrenezi mai mult de o oră pe căldură, dar pentru ceva mult mai intens s-ar putea să ai nevoie de băuturi pentru sportivi ca să îți iei și necesarul de carbohidrați și electroliți.

 

Ai grijă la umiditate

Și umiditatea este un factor important pe care să-l iei în considerare. Principalul mod prin care corpul se răcorește este prin transpirație. Într-o atmosferă cu umiditate ridicată, acest proces nu prea are loc, deoarece mediul este deja saturat cu fluide. Se recomandă antrenamentele în casă atunci când este foarte cald și umed afară.

 

Nu întrece măsura

Poți încă fi într-o formă bună și fără temperaturi ridicate. Oricum, acest tip de antrenamente este recomandat atleților de performanță care vor să fie pregătiți pentru orice vreme și obstacol. Totuși, dacă ai un maraton, și ești tentat să-ți depășești limitele, în timp te vei obișnui și cu temperaturi ridicate, chiar și fără să te suprasoliciți. Asigură-te că porți echipament care lasă corpul să respire și nu exagera cu intensitatea în primele workout-uri pe căldură.

 

 

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *