#thefitlife

Miraculosul pepene roșu

Una dintre minunile verii de care trebuie neapărat să profităm cât putem pentru a ne ține în formă – pepenele roșu. Sunt mulți care consideră că pepenele poate stimula creșterea în greutate, însă de fapt acesta ne aduce doar beneficii.

– Hidratare
Pe timpul verii, avem nevoie de mai multe lichide, iar cu pepenele roșu, fiind atât de delicios, nici nu simțim cum ne hidratăm.
Totodată, este și cel mai bun diuretic natural, susținând sănătatea rinichilor.

– Puține calorii
Mâncatul în exces a multor anumite sigur ne face să luăm ceva în greutate, însă la pepene este destul de greu. 100 de grame de pepene roșu au 30 de calorii și felie are 90. Până și dacă mâncăm tot pepenele, tot rămânem în limita de calorii zilnice, un pepene mediu întreg având 1300 de calorii. În plus, conținutul de grăsimi este spre zero, iar carbohidrații îți aduc energia de zi cu zi.

– Fibre
Fiind un fruct, pepenele conține fibre, ajutând la buna funcționare a sistemului digestiv, detoxifică intestinele, tubul digestiv și colonul, astfel ajutând la pierderea în greutate.

 

Imagine similară

– Recuperează mușchii
Ai avut un antrenament intens la sală? Pepenele roșu are proprietăți care ajută circulația și relaxează vasele de sânge, scăpându-te mai rapid de febra musculară, ca tu să poți merge mai repede la sală.

– Întărește sistemul imunitar
Conține calciu, fier, potasiu, vitaminele C,A și E, dar și vitamine din complexul B. Toate acestea ajută la păstrarea frumuseții pielii, sănătății vederii, funcționarea inimii și a sistemului nervos central.

– Poate fi consumat în multe feluri
Pur și simplu pe felie sau tăiat în bucățele
În salate cu alte fructe
Smoothie-uri
Limonade

-Te saturi repede
Având o proporție așa de mare de apă, stomacul se umple mai rapid și nu-ți va mai fi foame o perioadă destul de lungă din zi.

 

Hai, la aprozar! 🙂

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
Tagged in:

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *