#thefitlife

Top 6 exerciții eficiente de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă putem fi tentați să mâncăm foarte mult și să lenevim.

Poate că suntem acasă cu familia, sau poate că sala noastră preferată este închisă în această perioadă, dar gata cu scuzele! Sunt atât de multe exerciții pe care le poți practica chiar și pentru 5 minute, și corpul tău să îți mulțumească la intrarea în 2017.

Îți oferim un top 6 exerciții numai bune de făcut în perioada aceasta, care pot fi incluse într-un scurt circuit de fitness, în funcție de ce mușchi vrei să îi folosești.

1. Burpee

 

Sursa: www.formulatedfitness.com

 

Stând în picioare, cobori în poziție de genuflexiune și pui palmele pe podea, în afara picioarelor. Cu mâinile fixate pe podea, duceți rapid în spate ambele picioare, în poziție de flotare. La fel de repede, tot cu presiune pe palme, reveniți în poziția ghemuită dinainte. În final, din genuflexiune săriți cât mai sus, cu brațele întinse deasupra capului și picioarele întinse, după care coborâți direct în ghemuit și repetați.

 

 

2. Săritură în fandare

 

Sursa: www.myprotein.com

În primul rând, pe toată perioada exercițiului, spatele trebuie menținut drept și privirea fixată înainte. Pășești înainte cu piciorul drept, în timp ce îți cobori corpul pană când, atât genunchiul din fată, cât și cel din spate, formează un unghi de 90 de grade cu gamba.

Ceea ce urmează este să schimbi, printr-o săritură puternică, piciorul pe care îl ții îndoit înainte.

 

3. Abdomene cu… picioarele

 

Sursa: static.squarespace.com

 

Atenție! Pentru a preveni durerile de spate sau alte accidente, se recomandă să faci acest exercițiu pe o salteluță de fitness sau un covor.

La orizontală, pe spate, ține brațele întinse în continuarea capului, și picioarele drepte. Ridică în același timp și brațele și picioarele (nu le îndoi!), contractând, desigur, abdomenul. Încearcă să-ți atingi degetele de la picioare, apoi revin-o la poziția inițială și repetă.

 

 

4. Săritură în squat

 

Sursa: www.oxygenmag.com

 

 

Sunt multe tipuri de astfel de sărituri, insă acest exercițiu cu un partener se referă la o săritură în înălțime. Poziția initială este de genuflexiune(squat)-spate drept, privirea înainte, genunchii îndoiți la un unghi cât mai aproape de 90 de grade.

Din squat, sări cât mai sus, făcându-ți avânt și cu brațele (din față în spate). Aterizezi tot în squat, și repeți.

 

5. Jumping Jacks

 

Sursa: www.fericiresaunefericire.com

 

Probabil un exercițiu făcut de fiecare dintre noi la orele de educație fizică din copilărie, însă află că este unul dintre cele mai folosite exerciții într-un antrenament, dacă te concentrezi asupra mușchilor folosiți.

Stai drept, cu mâinile întinse pe lângă corp. Concomitent, duci prin lateral brațele sus, și depărtezi picioarele. Revii și repeți!

 

 

6. Plank

 

Sursa: www.fitnessbin.com

 

Poziția plank este asemănătoare cu cea a unei flotări. Diferența constă în faptul că plank este un exercițiu static, adică menții poziția.

Cu fața în jos, te sprijini pe antebrațe, și menții. Poate părea simplu, insă acest exercițiu antrenează foarte mulți mușchi (ai brațelor, abdomenului, picioarelor).

 

Cum le poți incorpora într-un antrenament scurt:

  • 30 Jumping Jacks
  • 20 sărituri în squat
  • 20 sărituri în fandare
  • 15 burpees
  • 20 abdomene
  • Plank-40 de secunde

 

 

Repeți circuitul acesta de 3-5 ori și ți-ai făcut doza de sport pe azi!

 

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *