#thefitlife

Lasagna dietetică

De câte ori ți-ai dorit să te bucuri de gustul unui anumit fel de mâncare, dar conștiință că bagi prea multe calorii deodată te-a oprit? Ei, cu puțină imaginație și rețeta potrivită, poți transformă o bombă calorică într-un preparat ușor nutrițional.

 

Desigur, putem s-o numim „Lasagna dietetică”, „Lasagna cu dovlecei” sau „Lasagna cu legume”, dar ideea de bază rămâne aceeași: o variantă mai sănătoasă la rețeta de origine americană.

Practic sunt înlocuite foile de paste cu… felii de dovlecei. Poate nu pare a fi o mare diferență, însă carbohidrații vor scădea semnificativ, iar dovleceii sunt foarte recomandați în diete.
Pe lângă asta, carnea de vită/ porc, este înlocuită cu cea de pui, fiind mult mai slabă.

 

groceriesECHIPEAZĂ-TE de la supermarket! 

 

  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 1 kg piept de pui (tocat)
  • 1 borcan de bulion/ sos de roșii
  • 500 g brânză slabă de vaci
  • 200 g mozzarella rasă
  • 2 ouă
  • o ceapă mare tocată
  • 2 linguri ulei
  • după gust-oregano, sare, piper

 

kitchen  ANTRENEAZĂ-TE în bucătărie!

Sursa: www.skinnytaste.com

 

  • Taie dovleceii, pe lungime, în felii subțiri. Pentru că dovleceii conțin multă apă, pune-i pe grătar și prăjește feliile pe ambele părți pentru 3-4 minute.

 

  • După ce ai terminat de prăjit dovleceii, te vei apuca de sosul roșu. Călește ceapa în ulei până se înmoaie, apoi adaugă carnea de pui și condimente. Amestecă și lasă carnea să se facă până când prinde o culoare albă, iar apoi adaugă bulionul. Mai amesteci 2-3 minute și sosul este gata!

 

  • Pentru sosul alb vei amesteca brânza de vaci cu ouăle și o parte din mozzarella. Ai grijă să îți rămână mozzarella și pentru a presăra pe deasupra, la final, cât crezi că e necesar.
  • A venit momentul să aprinzi cuptorul, la foc mediu.
Sursa: www.skinnytaste.com

Asamblarea este cea mai amuzantă parte, deoarece poți să faci cum vrei și câte straturi vrei. Inițial pui felii de dovlecei cât să acoperi fundul tăvii, apoi acoperi cu stratul de sos alb, după care sosul roșu.

Repeți asta în funcție de tavă și de cât de consistente vrei să îți iasă straturile, iar la final pui mozzarella ca topping.

Pui tava în cuptorul preîncălzit și lași aproximativ 40 de minute, sau până mozzarella de deasupra devine aurie.

 

 

notepadTIPS & TRICKS

  • Când scoți lasagna, așteaptă să ajungă la temperatura camerei și abia apoi taie, pentru a nu se rupe.
  • Poți înlocui mozarella cu parmezanul.
  • Sosul alb poate fi înlocuit cu sosul beschamel din comerț, gata preparat.

 

Cantitatea de ingrediente este pentru 8 porţii.
Informații nutriționale per porție:
 

Calorii

Grăsimi

Grăsimi saturate

Carbohidrați

Zahăr

Proteine

Fibre

 

275

13 g

7 g

13 g

5 g

26 g

2.5 g

 

Sursa: www.skinnytaste.com

 

Bucură-te de gustul lasagnei într-o variantă mai inofensivă!

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *