#thefitlife

Comunitatea Fitpass – Din sport în sport cu Alina Ciotârnel

Sportul înseamnă curiozitate, curaj, aventură, adrenalină, energie. Scopul nostru este să îți ușurăm decizia de a face sport. Așa cum vrei, când vrei, cu cine vrei. Iar Fitpass nu poate exista fără voi, comunitatea de entuziaști. Hai să îi cunoaștem pe cei care fac sport așa cum le place lor.

Faceți cunoștință cu Alina Ciotârnel, membră Fitpass din octombrie 2016, pasionată de cățărat.

Din sport în sport

Alina: Nu am stat niciodată pe loc. Am avut norocul să fiu împinsă de la spate de ai mei să fac sport constant. Pe de altă parte, am crescut cu multe neliniști și neîncredere…deci o timidă.
La tenis am plâns de mama focului când mi-am luat prima înfrângere, la volei mă uitam la celelale fete și mă comparam cu ele că nu sunt înaltă, nu am serviciu bun sau detentă.
Apoi au urmat diverse: dans, handbal, fitness, înot.
Totuși, încă nu mă simțeam suficient de bine cu mine în postura de om sportiv. Așa că la 24 de ani am renunțat să mai fac ceva. A urmat cam un an de pauză.

Într-o zi, am ajuns la un workshop organizat de niște tineri, într-o sală de sport. M-am dus ca să îmi ajut amicul în a “umple locurile”. Bine am făcut pentru că am dat de Ultimate Frisbee. Și așa au trecut 4 ani de bucurie a mișcării și a unui hobby asumat.

Oricând există o cale de a schimba ceva. Eu cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să se miște mult mai mult decât de la metrou la birou.

 

13412231_1013892465373625_906069340059856809_o_1024
În timpul Festivalului de Ultimate Frisbee din mai 2016

 

Dacă ar fi să definești sportul unui copil, ce i-ai spune?

Alina: Sportul ești tu, este al tău. Oricât de nemișcat ai rămâne, ochii tăi vor urmări pe cei care se joacă sau sar în băltoace. Ai spune “Vreau și eu”. Așa că, hai să ne jucăm!

Ce înseamnă sportul azi în viața ta?

Alina: O combinație de timp limitat, un abonament, înot, ultimate frisbee și cățărat. Fiind om, încă imperfect și dezorganizat, mai am probleme în a gestiona un job, proiecte extra și activități fizice. Dar se poate! Și financiar sunt pe un regim strict așa că a trebuit să găsesc o soluție care să nu îmi golească buzunarul sau să depind de cineva care știe pe altcineva care lucrează într-o corporație și îmi poate face rost de nu știu ce abonament.

De ce Fitpass?

Alina: Cu riscul de a mă repeta, eu am găsit în acest serviciu ceea ce căutam de mult. Fiind o fire curioasă am vrut să am o libertate în a alege tot felul de activități.
Așa că, Fitpass a venit că o alegere ușoară :). Am acces la atâtea oportunități tocmai bune pentru orice stare, nivel de energie, obiectiv.

Cum arată programul tău?

Alina: Vă zic, dar să vă faceți voi propriul mix.
În timpul săptămânii, merg de două ori la cățărat. Duminică am frisbee și apoi înot. Sala (greutăți, cardio) rămâne pentru sâmbătă dimineața târziu sau o seară din timpul săptămânii.

Alte gânduri, sfaturi pentru cititor?

Alina: Ai o abordare holistică. Ai grijă de încheietura umărului pentru că ea te va ajuta să te cațeri mai mult. Ai grijă de genunchi pentru că el va contribui la santatea coloanei vertebrale. Dar parcă nu i-am ascultat cu adevărat, am crescut cu antrenamente un pic haotice.

Pentru că nu m-am pregătit suficient și conștient, o problemă la genunchi a recidivat. Acum fac o pauză și urmez un program de kinetoterapie. Mă bucur pentru că am șansa de a-mi acorda timp să repar, să refac și să întăresc mușchii neglijați și structurile articulațiilor. Surpriza a fost că pot beneficia de aceste servicii chiar prin Fitpass.

Ai grijă de ține și, de exemplu, nu ridica greutăți doar pentru că ai văzut pe undeva că ajută la slăbire/tonifiere/wellbeing. Înțelege de ce o faci, cum reacționează corpul vostru, ce îți place, ce înseamnă izometria pozițiilor corporale într-un antrenament, cum îți protejezi coloana și articulațiile. Întreabă sportivii deja experimentați (sunt friendly :P), colaborează cu un antrenor, găsește sau construiește o gașcă de prieteni/colegi de la birou/membrii ai sălii cu care să te antrenezi. Ah, și ia-o ușor dacă ești la început.

Cred că ar fi util să nu te stresezi dacă nu știi ceva sau simți că nu poți, să rămâi curios și responsabil față de starea ta de bine. Atitudinea și puterea încep să se formeze odată cu primul antrenament, prima pereche de adidași cumpărată.

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *