#thefitlife

Comunitatea Social Gym – Interviu

Am stat de vorbă cu Alina Aura Gheorghe, managerul de comunicare pentru Social Gym. În răspunsurile Alinei veți găsi numeroase motive să încercați și acest studio, de la care veți pleca cu siguranță plini de zâmbet!

 

Q. Spune-mi despre voi. Cum ați început?

Alina: Social Gym este un concept inițiat în septembrie 2015 de către Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Asociația pentru Inovare Socială, sub forma unui parteneriat între 2 structuri de economie socială, Deși scopul acestui business a fost acela de a duce conceptul de economie socială dincolo de domeniile clasice și de a încadra pe piața muncii persoanele care provin din medii mai puțin favorizate, Social Gym acționează în industria fitness-ului ca un business competitiv, diferențiindu-se prin cele 3 direcții de acțiune socială: dezvoltarea profesională a persoanelor din categorii defavorizate (o parte din angajații noștri au fost susținuți prin oferirea de cursuri de formare profesională), reinvestirea profitului obținut în sustenabilitatea clubului și alte programe sociale. A treia direcție – reprezentând și unul dintre obiectivele noastre principale – este aceea de a încuraja companiile din România să ofere angajaților acces la programe de sport, derulând în același timp – cu același buget – și programe de responsabilitate socială.

Ca în orice business aflat la început de drum – mai ales în industria fitness-ului care poate părea suprasaturată – am întâmpinat și câteva dificultăți, însă implicarea, dedicarea și dorința antrenorilor și a întregii echipe de a duce acest proiect și sportul în viața oamenilor și de a dezvolta o adevărată comunitate, au făcut ca rezultatele să apară mai repede decât ne așteptam. Deși ne-am plasat pe piața de fitness ca un club non-profit (prin prisma faptului că nu există acționari, iar profitul este reinvestit), iar oamenii pot să pară reticenți la un astfel de concept sau nu-l interpretează adecvat, cunoscând antrenorii, diversitatea serviciilor pe care le oferim, evenimentele și acțiunile sociale în care îi implicăm, au fost foarte receptivi și chiar putem spune că ne-am transformat clienții în prieteni și am reușit să ne atingem scopul care ne-a determinat să pornim la drum: comunitatea.

pic17
Q. De ce ați ales acest nume? De ce “social”?

Alina: Credem în legătura strânsă între sport și bună-dispoziție, în atingerea rezultatelor în sport prin sprijinul necondiționat atât din partea antrenorilor din sală, cât și prin susținerea venită din direcția celorlalți clienți. Am ales noțiunea de „Social” tocmai pentru a evidenția comunitatea pe care ne dorim să o formăm alături de clienții noștri și de a încuraja networking-ul între aceștia. Acesta este și motivul pentru care organizăm periodic evenimente tematice care să-i apropie pe clienții noștri: să nu considere rutina de a veni la sală doar ca pe o „obligație” sau o altă activitate pe care trebuie să o bifeze.

O altă valență pe care o dăm termenului de „Social” este aceea de acțiune socială. Ceea ce spunem noi că ne diferențiază față de celelalte cluburi din industria fitness-ului, dincolo de cele 3 direcții de acțiune menționate mai sus, este grija pentru dezvoltarea spiritului responsabil al clienților noștri. Periodic, organizăm diverse evenimente ce au ca scop strângerea de fonduri pentru ONG-urile partenere (donații de Crăciun, rechizite pentru începerea anului școlar) și am fost plăcut surprinși să vedem cât de deschiși și de implicați au fost clienții noștri.

 

 

Q. La ce ar trebui să se aștepte cei care vor să vină la voi?

Alina: Comunicarea este esența activității noastre. Ceea ce o să-i surprindă pe cei care vor să ne treacă pragul va fi cu siguranță energia antrenorilor, suportul primit din partea acestora, implicarea lor de a dezvolta programe cât mai adaptate nevoilor lor și, bineînțeles…își vor găsi un prieten în antrenorul lor care va face tot posibilul să nu-l lase să renunțe la primul moment mai greu .

Indiferent că sunt în căutare de un loc pentru antrenamente funcționale, programe personalizate de fitness sau nutriție, clase de body and mind, strength training sau cardio, servicii de masaj pentru a se relaxa, activități distractive pentru copii, toate acestea le pot găsi la noi.

 

 

Q. Ne puteți descrie câteva aparate preferate de clienți?

Alina: Ceea ce am observat este că, în general, persoanele care preferă antrenamentele din zona de fitness, cu sau fără sprijinul unui Personal Trainer, și-au dezvoltat un circuit care să le permită să treacă pe parcursul unei ședințe prin majoritatea echipamentelor de fitness, de la bandă de alergat, exercițiile cu TRX-ul, funia sau kettlebell la aparate multifuncționale. În ceea ce privește sexul masculin, majoritatea clienților își încheie antrenamentele cu sesiuni scurte de lovituri rapide la sacul de box pentru intensificarea efortului depus la exercițiile cardio.

sg_hr-23

 

sg_hr-7

 

 

Q. Ce considerați că este unic la voi?

Alina: Suntem încontinuu preocupați de upgradarea facilităților și de diversificarea programului de aerobic și credem că tocmai această paletă largă de clase ne fidelizează clientela. Am urmărit ca în programul fiecărei zile să acoperim toate cele 3 zone de interes: cardio, strength și relaxare, pentru a oferi clienților noștri posibilitatea de a-și adapta antrenamentul în funcție de nevoia din ziua respectivă. Acesta este și motivul pentru care ne-am dorit să dezvoltăm un pachet special de tip combo dedicate celor care își doresc să mixeze antrenamentele, oferindu-le acces la toate clasele de aerobic, indiferent de categoria acestora.

Suntem bucuroși că avem în echipa noastră antrenori care fac cu adevărat diferența la clase și care și-au construit în jurul lor o adevărată comunitate, fie că este vorba despre iubitorii de spinning, yoga sau dans. De asemenea, putem spune că suntem printre singurele cluburi de fitness din București care oferă printre serviciile de aerobic și acces la clase de salsa, bachata și kizomba. Începând cu această lună, cu sprijinul colegei noastre Mihaela Georgescu, am introdus un program inovativ, provenit din Belgia – Partyrobics® – o clasă de aerobic ce îmbină dansul, exprimarea liberă, ritmul și muzica într-o atmosferă semi-întunecată cu lumini de party.

Totodată, am creat și primul spațiu neconvențional de evenimente din cadrul unui club de fitness și aerobic – STUDIO CONNECT. Este vorba despre o sală workshop-uri dedicate organizării evenimentelor într-o atmoferă relaxantă, prietenoasă și cât mai aproape de evenimente. Pentru evenimente de tipul training-uri, seminarii, ateliere de creație, lansări de produse am conceput Studio Connect, pentru a sprijini ideile inovative și inspiraționale.

dance-with-love1

 

 

Q. Ați avut clienti care au avut rezultate deosebite sau care v-au mulțumit pentru rezultatele remarcabile în urma antrenamentelor?

Alina: Da. La aniversarea de 1 an de la deschiderea Social Gym chiar am premiat cea mai spectaculoasă transformare. Este vorba despre unul dintre clienții noștri care a început să frecventeze sala încă de la deschidere și care a reușit să piardă până la 20 kg într-un ritm constant și sănătos cu ajutorul claselor de spinning, iar acum este nelipsit de la toate antrenamentele noastre.

 

 

Q. Am văzut că vă implicați în multe evenimente. Spune-mi puțin despre asta.

Alina: Strategia noastră de comunicare se bazează foarte mult pe relația directă cu oamenii și încercăm să abordăm un mix între toate canalele de comunicare. Ne dorim ca de fiecare dată când avem ocazia să trecem dincolo de ecranul unui laptop, să mergem direct pe teren, acolo unde găsim iubitorii de sport sau persoane care doresc să facă o schimbare în stilul de viață, însă nu știu de unde să înceapă.

Având în vedere și profilul Social Gym (acela de business în economia socială), suntem axați pe 2 categorii de târguri, evenimente: cele din zona responsabilității sociale și cele targetate pe sport. În zona responsabilității sociale, putem spune că am avut o vară plină, participând la ONGFest (organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile) și la Roaba de Cultură din Herăstrău unde am mutat o parte din clasele noastre de vineri și sâmbătă în parc pe toată durata verii. Săptămâna trecută am fost prezenți la Târgul Întreprinderilor Sociale ca exemplu de bună practică.(organizat de NESsT România) alături de alte structuri de economie socială.

Pentru că focusul nostru este totuși zona de fitness, ne dorim să maximizăm și oportunitățile oferite de evenimentele sportive: anul trecut am participat la Convenția Internațională de Fitness și am fost unul dintre partenerii evenimentului Maratonul Caloriilor Arse (24 de ore de activități sportive pe terasa de la Promenada, o parte din antrenorii noștri susținând clase de spinning, pilates, pump).

 

 

Q. Ce alte servicii oferiți?

Alina: Pentru persoanele care își doresc o transformare spectaculoasă atât din punct de vedere fizic, dar și din punctul de vedere al obiceiurilor alimentare, am dezvoltat programul ReStart Yourself!, un program 100% customizat în funcție de nevoile fiecărui client, nivelul de pregătire fizică și condiția sa din punct de vedere medical. Acest program include antrenamente de tip Functional și Cross Training, mixate cu ședințe de masaj și un plan nutrițional construit de un specialist nutriționist.

 

scg_spinning_lr-19

 

 

Q. Care este cea mai populară activitate a voastră?

Alina: Nu putem să ne rezumăm doar la una, ci putem spune că avem 3 clase care sunt populare în rândul clienților noștri și la care prezența este ridicată indiferent de ora sau ziua la care acestea se țin. Este vorba despre clasele de spinning susținute de Mihaela și Ileana (acestea se regăsesc zilnic în programul nostru), clasele de yoga alături de Andreea și cele de Abs & Thighs cu Elena, Mihaela, Andreea și Elena făcând parte din echipa noastră încă de la deschidere.

 

 

Q. Mulți se simt jenați de kilogramele în plus sau de o condiție fizică nu tocmai bună și refuză să meargă la sală. Încurajați doar persoanele care arată bine să se antreneze la voi?

Alina: Ceea ce ne dorim noi să facem prin toate programele și evenimentele pe care le dezvoltăm este să încurajăm stilul de viață activ, sănătos și mișcarea în viața fiecărei persoane indiferent de modul în care arată, de vârstă, de job sau de pasiuni. O comunitate înseamnă înainte de toate diversitate și acceptare.

 

 

Q. Cum vă pot găsi cei interesați de antrenemente și care este programul vostru?

Alina: Toți cei care doresc să ne facă o vizită și vor să testeze una din clasele noastre, își pot lua foarte ușor o invitație gratuită de pe site-ul nostru  sau ne pot scrie pe adresa office@socialgym.ro. Pentru a fi la curent cu toate noutățile sau evenimentele organizate, îi invităm să ne urmărească pe pagina de Facebook.

Îi așteptăm la sală în fiecare zi, de luni până vineri între orele 08:00 și 22:00, sâmbătă între orele 09:00 și 18:00 și duminică între 09:00 și 16:00.

 

 

Q. Trei caracteristici Social Gym:
Alina: Comunitate. Pasiune. Diversitate.

sg_hr-44

 

 

Urmărește-ne pe Instagram:

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

0 Comentarii

Spune-ne parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *